top of page

Our Work

This is your Project Page. It's a great opportunity to help visitors understand the context and background of your latest work. Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want to share.

We beginnen met het voorbereiden. Dit doen we door metingen te doen, het ontwerp uit te zetten en het verwijderen van materialen die niet meer nodig zijn

Hierna starten we met de grondbewerking.

We treffen voorbereidingen voor het plaatsen van een zeecontainer-tiny house.

20190701_121832.jpg

We leggen terrassen en paden aan met een rand van kinderkopjes afkomstig van een oud kerkpleintje.

Het gazon met bijbehorende rozenperk word voorbereid.

Ook hier hebben we gekozen voor een slingerpad gemaakt van padvast. Dit pad loopt door een boomgaard met een scheidingslijn van bessenstruiken.

Tuin Deursen-Dennenburg 1600m2

Deze tuin bevindt zich in het buitengebied van Deursen-Dennenburg. Aan de rand van een broekbos bij van de Maas. Op dit erf is een nieuwbouw boerderij gebouwd in geheel oude stijl. Kijkend naar de omgeving en de geschiedenis van boerderijtuinen maken we een ontwerp. Hierin houden we uiteraard rekening met de wens van de klant, die graag een groene tuin wil vol plekjes waar de natuur zijn gang kan gaan.

Na aanleg

Naast het huis is een moestuin aangelegd, met veel groenten, een bestaande perenboom en met nieuw aangeplante appelbomen.

Vanaf de weg loop je door de poort een boomgaard in. Dit is een smal langgerekt deel van de tuin, door het pad speels in het midden te leggen in plaats van aan de rand geeft de tuin een ruimtelijk gevoel.

Vanuit het ontwerp is er gekeken naar de oorsprong en geschiedenis van boerderijtuinen. Zo zijn er hier ook rondom het huis grindvakken en
-paden aangelegd, ook om het opspatten van hemelwater tegen te gaan.

Op verschillende plekken zijn grotere borders, gemengde hagen en vogelbosjes aangeplant.
Ook hierin is veel bodemleven te vinden. En groeien er verschillende planten, struiken en bijvoorbeeld pompoenen. 

En uiteraard zijn er dus genoeg struiken voor vlinders en bijen in deze borders. Het is van groot belang om van veel verschillende inheemse soorten gebruik te maken. Planten en insecten hebben zich op elkaar aangepast, zodat ze beide (soms via een omweg) voordeel van elkaar hebben. Maar dat betekent voor sommige soorten, zowel planten als insecten, ook dat ze afhankelijk van elkaar zijn geworden. Als een plantensoort verdwijnt, kan daardoor ook een insectensoort verdwijnen.

Met veel natuurlijk gevulde plekken in de tuin is een groot gazon met veel licht nodig. Die als een hofje tussen het huis en het zeecontainer tiny house ligt. 

bottom of page