top of page

Our Work

This is your Project Page. It's a great opportunity to help visitors understand the context and background of your latest work. Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want to share.

We beginnen ook hier met het kijken naar de bestaande en blijvende aspecten van de tuin. Er staat een schuurtje, het bestaande terras blijft en we gebruiken meerdere borderplanten. Ook hier hebben deze klanten aangegeven dat ze zo veel mogelijk materialen wil recyclen. We hebben de materialen die uit de tuin kwamen opgeslagen voor eventueel later gebruik.

20220510_191837.jpg
IMG-20221102-WA0000.jpeg

Door het frasen van de tuin malen we het gazon fijn en kunnen we beginnen met het indelen van de nieuwe vormen.

Stapsgewijs geven we (kijkend naar het ontwerp) de definitieve vorm weer.

Er is voor gekozen om het pad (wat het een terras links achter in de tuin en het bestaande terras verbindt) iets centraler en met een slinger te verbinden. Die geeft de tuin een avontuurlijker en groter gevoel, omdat je na de aanplanting het terras bijna niet meer kan zien.

Om het gazon en het hoofdterras te verbinden maken we gebruik van een natuurstenen trap.

Na de basisstructuur, terrassen en paden start de aanplant, te beginnen met de hoofdbeplanting. Hierbij gebruiken we zo veel mogelijk inheems materiaal en kijken we naar de omgeving om een zo goed mogelijk lopend ecosysteem te krijgen.

Ook kijken we naar specifieke soorten om verschillende insecten aan te trekken (denk aan de vuilboom, een waardplant voor de citroenvlinder). Voor de meeste solitaire bijensoorten zijn inheemse planten belangrijk omdat deze soorten vaak kieskeurig zijn en alleen van bepaalde plantensoorten of -families hun voedsel verzamelen. 

Over de gehele breedte van de tuin hebben we een stellage geplaatst van eikenhout. Waar in de toekomst verschillende klimplanten tegen aan groeien.

Tuin Oss 155m2

Deze tuin bevindt zich in een woonwijk in Oss. De uitdaging hier was werken met het bestaande hoogteverschil. Verder was de wens een groene kleurrijke tuin, met een terras links in de hoek in verband met de avondzon die daar het langst aanwezig is.

Na aanleg

20230810_141232_edited.jpg

Een groene tuin helpt om wateroverlast te verminderen en werkt verkoelend waardoor de bodem niet uitdroogt. Bij een tuin met veel tegels wordt het regenwater niet of minder goed opgenomen, ook is een groene tuin koeler in hete periodes.

Met een halve pergola breken we het zicht waardoor de tuin groter lijkt. Links hebben we een warm stuk van de tuin, hier staat veel fruit: vijf soorten bessen, framboos, kruiden, etc.

Door tijdens het aanleggen meteen grote beplanting te gebruiken geeft de tuin meteen een volwassen en ruimtelijk gevoel.

Het natuurstenen trapje is deels begroeid met verschillende border/rotsplanten.

IMG_0746_edited.jpg

Door het hoogteverschil in de tuin te houden ontstaat er meer contrast en geeft het de tuin een ruimtelijk en avontuurlijk gevoel.

bottom of page